Gitaarakkoorden of gitaar noten?

gitaarakkoordenGitaarakkoorden of gitaar noten? Misschien wel de grootste discussie in gitaarland. Want tja, wat is nou echt beter. De één zegt dat hij het gitaar leren spelen dankzij gitaar noten heeft gerealiseerd. Anderen zeggen weer dat gitaarakkoorden de toekomst zijn. Natuurlijk is het je eigen keus waar je voor kiest. De één leert net wat makkelijker met gitaar noten, dan met gitaarakkoorden. We zeggen natuurlijk niet dat gitaarakkoorden of gitaarnoten beter zijn. Nee, wij gaan gewoon simpel gezegd de feiten tegenover elkaar zetten. Dan kun en mag je zelf een keuze maken, handig toch?

Voordelen gitaarakkoorden

Gitaarakkoorden hebben een aantal voordelen. Ook al ben je een beginner en heb je geen kaas gegeten van gitaar spelen. Geen probleem! Gitaarakkoorden zijn namelijk makkelijk aan te leren. Het enige wat je moet leren is hoe een gitaar akkoord diagram werkt. Een wat moeilijkere manier van gitaarakkoorden leren is de tablatuur notatie. We laten het even bij het gitaar akkoord diagram. Hierin staat namelijk duidelijk:

  • Welke snaren je wel (of niet) moet aanslaan;
  • Op welke positie je je vingers moet plaatsen;
  • Welke vingers je op welke snaar plaats;
  • Welke snaren je open aanslaat.

Nu zijn er natuurlijk ook wat nadelen. Namelijk gitaarakkoorden in het gitaar akkoord diagram zijn nogal uitgebreid weergegeven. Ook al gaan we het niet hebben over de tablatuur notatie, toch even kort. Namelijk de tablatuur notatie kan veel meer informatie kwijt t.o.v. het gitaar akkoord diagram. Het heeft wel iets van het notenschrift.

Voordelen gitaar noten

Natuurlijk hebben gitaar noten ook een aantal voordelen. Het is zo dat gitaar noten makkelijker zijn aan te leren wanneer je al een ander muziekinstrument speelt. Het is daarbij zo dat veel muziekstukken toch gebaseerd zijn op gitaar noten. Online is dit een heel ander verhaal hier zie je steeds meer de tablatuur notatie terug komen.

Interessant artikel? Laat het ons weten. Een belangrijke tip is wel dat online gitaarlessen erg in trek zijn. Veel online gitaarcursussen baseren hun lessen op gitaarakkoorden.

Bron: http://www.uwgitaarlesonline.nl/gitaarakkoorden/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s